ua en ru

У РФ заявили, що допоможуть Асаду протистояти "спробам дестабілізації з боку США"

У РФ заявили, що допоможуть Асаду протистояти "спробам дестабілізації з боку США" Фото: Сирія (un.org)

У Раді федерації звинуватили Сполучені Штати в підтримці терористів та "інших деструктивних сил" в Сирії

Росія має намір допомогти президентові Сирії Башару Асаду "не дозволити США знову дестабілізували обстановку в країні". Про це заявив голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв, передає "РИА Новости".

"Ясна річ, що Сирію вони (США, - ред.) так просто не залишать і нишком знову готують плацдарм для дестабілізації ситуації в ній. Упевнений, у Башара Асада вистачить сил протидіяти цьому, не дозволити будь-кому знову кинути країну в хаос. Зі свого боку Росія буде допомагати", - сказав Бондарєв.

Він уточнив, що РФ зберігає свою базу в Хмеймімі, а також має намір розвивати порт у Тартусі, щоб перетворити його на повноцінну військово-морську базу.

Представник Ради федерації також заявив, що США вже вперше "підтримують терористів та інші деструктивні сили" і що Вашингтону "не дає спокою успіх Росії в Сирії", яку вони, "як Лівію, намагалися розвалити".

Нагадаємо, у Держдепартаменті США закликали сирійську владу та її прихильників "повністю" брати участь у переговорах з опозицією в республіці.