ua en ru

У РФ заявили про плани спецслужб отримати доступ до всього інтернет-трафіку росіян

У РФ заявили про плани спецслужб отримати доступ до всього інтернет-трафіку росіян Фото: ФСБ Росії

Інтернет-трафік росіян можуть повністю розшифрувати

Федеральна служба безпеки Росії, а також міністерство зв'язку і масових комунікацій та міністерство промисловості і торгівлі мають намір отримати доступ до всього інтернет-трафіку росіян, передає "Комерсант" з посиланням на джерела.

Повідомляється, що відомства обговорюють набір технічних рішень для дешифрування інтернет-трафіку. Зокрема, його мають намір аналізувати за ключовими словами на кшталт "бомба" з допомогою систем DPI, які використовують оператори для обмеження доступу до заборонених сайтів. У той же час експерти припускають, що дешифрування інтернет-трафіку дозволить відомствам не тільки запобігати загрозам, але й оцінювати психологічний стан користувачів.

"Зберігати ексабайты шифрованого інтернет-трафіку не має сенсу - в ньому нічого не знайдеш. ФСБ виступає за те, щоб розшифровувати весь трафік в режимі real-time і аналізувати його за ключовими параметрами, умовно кажучи, по слову "бомба", а міністерства наполягають на розшифровці трафіку лише по тим абонентам, які привернуть увагу правоохоронних органів", - зазначило джерело в Адміністрації президента Росії.

Також наголошується, що в Росії згідно з антитерористичним "пакетом Ярової" власники інтернет-майданчиків, які передають повідомлення, зобов'язані з липня здавати ключі шифрування ФСБ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії на базі ФСБ можуть створити Міністерство держбезпеки.