ua en ru

У Росії на базі ФСБ можуть створити Міністерство держбезпеки

У Росії на базі ФСБ можуть створити Міністерство держбезпеки Фото: Володимир Путін готує масштабну реформу силових структур

Російській службі безпеки можуть повернути функції радянського КДБ

У Російській Федерації до виборів президента в 2018 році можуть створити Міністерство державної безпеки, фактично повернувши Федеральній службі безпеки функції радянського КДБ, передає "Комерсант" з посиланням на джерела.

Повідомляється, що в Росії до президентських виборів 2018 року може пройти масштабна реформа силових органів. Зокрема, передбачається створення на базі ФСБ Міністерства державної безпеки, до якого також увійде служба зовнішньої розвідки і ряд підрозділів федеральної охорони.

Видання також зазначає, що підготовка реформи почалася після того, як президент Володимир Путін ліквідував міграційну службу і службу по контролю за обігом наркотиків і передав їхні функції МВС, а на основі внутрішніх військ створено Росгвардію.

Також передбачається, що слідче управління МДБ зможе приймати до свого провадження найбільш резонансні кримінальні справи, підслідність яких сьогодні закріплена за Слідчим комітетом і МВС. За словами джерел "Комерсанта", мова йде про фактичне повернення ФСБ функцій Комітету держбезпеки СРСР.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ готова виступити посередником щодо врегулювання в Україні.