ua en ru

У РФ затримали екс-повпреда Кадирова в Україні

У РФ затримали екс-повпреда Кадирова в Україні Фото: силові структури РФ (wikimedia.org)

Рамзан Цицулаєв був затриманий в Брянській області

У четвер, 23 листопада, оперативники затримали колишнього повноважного представника глави Чечні в Україні Рамзана Цицулаєва. Про це повідомляє "Росбалт", посилаючись на джерело в правоохоронних органах.

Наголошується, що Цицулаєв був затриманий в Брянській області після перетину кордону з Україною. Після затримання Цицулаєва етапували до Москви, де помістили в СІЗО "Матроська тиша".

При цьому існує версія, що Цицулаєва схопили українські спецслужби й оголосили, що він є особою, чиє перебування на території України небажано. Його довезли до кордону з РФ і передали російським правоохоронцям.

За словами джерела, Цицулаєву пред'явили звинувачення в шахрайстві і надання опору представникам влади. Крім цього, найближчим часом екс-повпреду глави Чечні можуть інкримінувати викрадення людини та вимагання.

З 2014 року Цицулаєв знаходився в розшуку за звинуваченням у шахрайстві. За версією слідства, Цицулаєв отримав більше 50 тис. євро від дружини заарештованого бізнесмена Новікова. За цю суму він обіцяв організувати звільнення чоловіка Новікової з СІЗО.

При цьому сам Цицулаєв стверджував, що погодився допомогти Новікової і порекомендував адвокатів. За його словами, Новікова запропонувала йому зустрітися в ресторані готелю, де при передачі грошей його спробували затримати троє чоловіків, що сиділи за сусіднім столом. Після цього інциденту Цицулаєв був оголошений у федеральний розшук.

Нагадаємо, на початку листопада чоловік убитої військової Аміни Окуєвої Адам Осман заявив, що в Україні діють автономні групи російських найманців, організацію яких здійснює глава Чечні Рамзан Кадиров.