ua en ru

РФ затримала в Азовському морі понад 120 суден ЄС

РФ затримала в Азовському морі понад 120 суден ЄС Ілюстративне фото (УНІАН)

РФ зловживає міжнародною практикою, яка дає можливість оглядати суда

В Європейському парламенті планують підняти питання російської блокади в Азовському морі. Про це повідомив співголова парламентського комітету Парламентського комітету асоціації Україна - Європейський Союз з боку Європейського парламенту Даріуш Розатті під час брифінгу у Верховній раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нас дуже турбує ситуація в Азовському морі, де Росія всупереч практиці, яка була раніше затримує і оглядає судна. Вони затримує їх на дві - три доби. РФ значною мірою зловживає міжнародною практикою, яка дає можливість оглядати суда. Згідно статистики, 120 суден, які йшли під прапором ЄС були затримані з квітня. Ми в Європейському парламенті піднімемо це питання та будемо вимагати, щоб це припинилось", - повідомив він.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала болгарське судно в Азовському морі на 60 годин.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що президент України Петро Порошенко заявив, що метою РФ є окупація Азовського моря. За його словами, Україна має чітко визначений правовий статус в Азовському морі.

6 вересня 2018 року Рада національної безпеки і оборони України затвердила заходи для захисту націнтересів в акваторіях Азовського і Чорного морів. Тепер уряд має прийняти Морську доктрину України та удосконалити нормативно-правову базу захисту націнтересів.