ua en ru

РФ вводить заборону для українців на в'їзд в країну за порушення строків перебування

РФ вводить заборону для українців на в'їзд в країну за порушення строків перебування Фото: паспорт України і РФ

Пільговий режим перебування на території РФ зберігається тільки для біженців з Донбасу

Російська Федерація, починаючи з сьогоднішнього дня, 1 грудня, буде забороняти громадянам України в'їзд в країну за порушення строків перебування на території РФ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

"З 01.12.2015 до громадян України, які порушили або порушують надалі після в'їзду дозволений строк перебування на території РФ (90 днів протягом 180 днів) та не оформили дозвільні документи, будуть застосовуватися заходи адміністративного характеру, в тому числі встановлення заборони в'їзду в Російську Федерацію", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, з липня 2014 р. по 1 серпня 2015 р. для громадян України діяв тимчасовий пільговий міграційний режим, відповідно до якого дозволялося перебувати на території РФ безвиїзно без отримання відповідних дозвільних документів більше 90 днів.

Однак починаючи з 1 листопада 2015 р. всі громадяни України, які вже перебувають на території РФ більше ніж 90 днів і не мають оформлених в установленому порядку дозвільних документів на продовження цього терміну, повинні до 30 листопада 2015 р. звернутися до підрозділу ФМС РФ для визначення статусу свого перебування в РФ і отримати відповідні дозволи (патент, дозвіл на працевлаштування, дозвіл на проживання тощо) або виїхати з РФ.

"Виключення з цього порядку перебування зроблено тільки для українських громадян, які в масовому порядку прибули в РФ з південно-східних областей України, щодо яких продовжується застосування пільгового міграційного режиму", - зазначили в МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ змінила умови перебування для громадян України на території країни.