ua en ru

У РФ введення нових санкцій США назвали агресивною і непередбачуваною політикою

У РФ введення нових санкцій США назвали агресивною і непередбачуваною політикою Фото: Дмитро Пєсков прокоментував нові санкції США проти Росії

Кремль вважає, що введені проти Росії санкції суперечать міжнародному праву

Нові санкції, запроваджені 29 грудня Сполученими Штатами Америки проти Росії є проявом "непередбачуваної і можна навіть сказати агресивної зовнішньої політики". Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає РБК.

На думку Кремля, введення санкцій "необґрунтоване і незаконне з точки зору міжнародного права", а звинувачення "безпідставні".

Він заявив, що у відповідь на ці санкції "безальтернативно" буде задіяно "принцип взаємності".

Водночас у РФ не бачать необхідності в терміновій відповіді на нові санкції США, враховуючи, що адміністрації Барака Обами залишилося три тижні до завершення повноважень.

На думку Пєскова, одна з цілей нових санкцій - "завдати удару по зовнішньополітичних планах обраного президента США".

Раніше США ввели санкції проти Федеральної служби безпеки Росії, а також Головного розвідувального управління Генштабу РФ у відповідь на кібератаки.

Нагадаємо, Держдеп США оголосив персонами нон грата 35 російських дипломатів, які діяли "не у відповідності з їхнім дипломатичним або консульським статусом" і вони повинні залишити країну.