ua en ru

У РФ відновили розслідування загибелі членів дому Романових

У РФ відновили розслідування загибелі членів дому Романових Фото: Слідчий комітет РФ

У завдання слідства входить вивчення архівів, виявлених після 2011 р.

Слідчий комітет Росії відновив розслідування по кримінальній справі про загибель членів Російського Імператорського дому Романових, а також осіб з їх свити. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У Следкоме нагадали, що дану кримінальну справу було порушено в 1993 р. у зв'язку з виявленням групового поховання в околицях Єкатеринбурга. Після цього, у 1998 р. кримінальну справу було припинено у зв'язку зі смертю осіб, які вчинили злочин.

У 2007 р. для з'ясування додаткових обставин загибелі і поховання членів царської сім'ї, було знову відновлено попереднє слідство у зв'язку з нововиявленими обставинами. Після проведення ряду експертиз розслідування справи було знову припинено.

"На прохання Російської Православної церкви в липні 2015 року у відповідності з вказівкою голови уряду Російської Федерації створена міжвідомча робоча група з питань, пов'язаних з дослідженням та похованням знаходяться у державному архіві Російської Федерації останків цесаревича Олексія і великої княжни Марії Романових. Крім того, в завдання слідства входить вивчення архівних матеріалів, виявлених після 2011 року і пов'язаних з "білогвардійським" наслідком, наведеними у 1918-1924 роках, а також з долею речових доказів по даній кримінальній справі. Керівництвом Слідчого комітету прийнято рішення про відновлення попереднього розслідування для проведення зазначених досліджень і слідчих дій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Слідчому комітеті Російської Федерації вважають, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк воював у Чечні проти Росії в 1994-1995 рр.