ua en ru

Глава Слідкому РФ заявив про участь Яценюка в чеченській війні проти Росії

Глава Слідкому РФ заявив про участь Яценюка в чеченській війні проти Росії Фото: Арсеній Яценюк

Слідство в Росії заявляє про участь Арсенія Яценюка у бойових діях у Чечні

У Слідчому комітеті Російської Федерації вважають, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк воював в Чечні проти Росії в 1994-1995 рр. Про це в інтерв'ю "Російській газеті" заявив голова слідчого комітету росії РФ Олександр Бастрикін.

"Проти військовослужбовців російських Збройних Сил воював Арсеній Яценюк. За даними слідства, Арсеній Яценюк брав участь як мінімум у двох збройних сутичках, що відбувалися 31 грудня 1994 р. на площі "Мінутка" в місті Грозний і в лютому 1995 р. в районі міської лікарні № 9 міста Грозний, а також в тортурах і розстрілах полонених військовослужбовців російської армії в Жовтневому районі міста Грозний 7 січня 1995 р.", - заявив Бастрикін.

Він також повідомив, що за даними Слідчого комітету, Яценюк нагороджений вищою нагородою Джохара Дудаєва "Честь нації" за знищення російських військовослужбовців.

"Допитані соратники Яценюка характеризують його як людину освічену, розумну, але при цьому хитру і спритну, що називається, з малих років прагне до влади і публічності. На початку 1995 р. Арсеній Яценюк у складі групи журналістів через Грузію повернувся вУкраїну", - додав Бастрикін.

Нагадаємо, в Чечні збираються судити членів УНА-УНСО Карпюка і Кліха.