ua en ru

РФ вимагає компенсації від власника судна, яке пошкодило "керченський міст"

РФ вимагає компенсації від власника судна, яке пошкодило "керченський міст" Фото: власнику суховантажу, який пошкодив опори мосту в Керченській затоці, висунуто "морська вимога"

Арбітражний суд Ростовської області наклав арешт на судно "Ліра"

Арбітражний суд Ростовської області (Росія) наклав арешт на суховантаж "Ліра", який пошкодив опори робочого мосту у Керченській протоці, а власникові судна висунуто вимогу про відшкодування збитків. Про це йдеться в повідомленні Федерального агентства морського і річкового транспорту РФ, передає "РИА Новости".

"Капітанові морського порту Таганрог заборонено випускати з порту морське судно "Ліра". Відповідне рішення, що підлягає негайному виконанню, ухвалив Арбітражний суд Ростовської області", - йдеться в повідомленні.

Власнику судна висунули так звану "морську вимогу" про відшкодування збитків.

Як пояснюється, "морська вимога", згідно з Кодексом торговельного мореплавства Росії, - це будь-яка вимога, що виникла, у тому числі у зв'язку із заподіянням кому-небудь шкоди при експлуатації судна.

Згідно з судовим виконавчим листом, компанії "СГМ-Міст", яка будує міст через Керченську протоку, потрібно до 14 квітня 2016 року представити докази подання позову з вимогою, у зв'язку з якою суд заборонив вихід судна з порту.

Нагадаємо, в ніч на 20 березня у Керченській протоці судно "Ліра" зіткнулося з робочим мостом на місці будівництва мостового переходу з Криму до Росії.