ua en ru

РФ істотно посилила військове угруповання в окупованому Криму

РФ істотно посилила військове угруповання в окупованому Криму Фото: міністр оборони РФ Сергій Шойгу

Ефективність системи протиповітряної оборони на Південно-Західному стратегічному напрямку РФ підвищилася в 1,5 рази

Російська Федерація суттєво посилила військове угруповання в окупованому Криму. Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, передає "РИА Новости".

"В Криму розгорнуто самодостатнє угруповання російських військ", - заявив він, зазначивши, що в Південний військовий округ РФ поставлено понад 4 тис. нових і модернізованих зразків озброєння і військової техніки.


Також він повідомив, що в Криму заступили на бойове чергування берегові ракетні комплекси "Бастіон" і "Бал", а також підводні човни "Новоросійськ" і "Ростов-на-Дону".

"Чорноморський флот і Каспійська флотилія отримали малі ракетні кораблі, оснащені крилатими ракетами морського базування "Калібр". Також війська округу переобладнано на нові бойові літаки і зенітно-ракетні комплекси С-300В4, С-400, "Бук-М2", зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С1". У результаті ефективність системи протиповітряної оборони на Південно-Західному стратегічному напрямку зросла в півтора рази", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація будує біля кордону з Україною ще одну військову базу в ланцюзі військових об'єктів вздовж західного кордону РФ.