ua en ru

РФ будує нову військову базу біля кордону з Україною, - Reuters

РФ будує нову військову базу біля кордону з Україною, - Reuters Фото: Росія будує нову військову базу за 50 кілометрів від українського кордону

Чиновник місцевої адміністрації міста в Брянській області підтвердив, що до них прибувають війська мотострілецької дивізії з Єкатеринбурга

Російська Федерація будує біля кордону з Україною ще одну військову базу в ланцюзі військових об'єктів вздовж західного кордону РФ, що став в очах Кремля "лінією фронту" за посилення протистояння з НАТО. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією агентства, в місті Клинці Брянської області можна спостерігати тимчасовий військовий табір і велику кількість щойно прибулих військовослужбовців та військовуої техніки.


Повідомляється, що Клинці розташовані приблизно за 50 кілометрів від кордону з Україною і від цього місця в Росії найближче до Києва.

Двоє солдатів у камуфляжній формі на блокпосту посеред лісу повідомили репортеру Reuters, що вони охороняють "спеціальний військовий об'єкт".

Міноборони РФ офіційно не визнала перекидання військ в Клинці, при цьому чиновник місцевої адміністрації розповів, що місто було обране як місце нової дислокації дивізії і поки що туди прибули близько 240 військових.

"Приховувати те, що прибули? Ну прибули. Вони ррозквартировуються, перебувають тут", - сказав перший заступник глави адміністрації Клинців Олег Кльотний.

Зі слів, Кльотного, війська з мотострілецької дивізії почали прибувати в місто 30 травня. Вони були перекинуті з Єкатеринбурга, який розташований приблизно за 2000 кілометрів на схід від Клинців.

Він також розповів, що війська були направлені в місто за ухваленим раніше рішенням міністра оборони Сергія Шойгу про створення трьох нових дивізій і що військові будуть розквартировані, в тому числі, у старому військовому містечку в Клинцях, який вони реконструюють.

Нагадаємо, Росія почала передислокацію з Самари в Білгородську область 23 окремої мотострілкової бригади до кордону України у зв'язку з активністю НАТО у Східній Європі.