ua en ru

У РФ спроектували заміну "Містралям"

У РФ спроектували заміну "Містралям" Фото: "Містралі"

Будівництво корабля може початися в 2018 році

Російські проектні організації розробили вигляд великого десантного корабля, який замінить в військово-морському флоті вертольотоносці типу "Містраль". Про це повідомив начальник управління кораблебудування ВМФ Росії капітан першого рангу Володимир Тряпічников, передає РИА Новости.

За його словами, це новий десантний корабель великої водотоннажності буде створений для ВМФ Росії з урахуванням світового досвіду будівництва подібних кораблів, зокрема - французьких "Містралів". Будівництво корабля, за його словами, може початися в 2018 році.

Зазначимо, Франція і Росія підписали контракт про купівлю двох вертольотоносців класу "Містраль" у 2011 р. Згідно з контрактом, перший корабель для Росії повинен бути поставлений в 2014 р., а другий - в 2015 р. Сума укладеного контракту склала 1,2 млрд євро.

Однак 25 листопада 2014 р. Президент Франції Франсуа Олланд прийняв рішення призупинити поставку Росії першого вертольотоносці типу "Містраль" з-за ролі РФ у конфлікті на Донбасі.

Як повідомлялося, Франція і Єгипет в суботу, 10 жовтня, підписали контракт на купівлю Єгиптом двох раніше призначалися для Росії вертольотоносців типу "Містраль".

У вересні Президент Франції Франсуа Олланд домовився з Президентом Єгипту Абдул-Фаттах Халілом аль-Сісі про продаж двох вертольотоносців типу "Містраль".