ua en ru

РФ в Радбезі ООН вирішила відволікти увагу від трагедії MH17 - МЗС

РФ в Радбезі ООН вирішила відволікти увагу від трагедії MH17 - МЗС Фото: Радбез ООН (unmultimedia.org)

У Міністерстві переконані, що Росія заплатить за катастрофу МН17

Делегація Російської Федерації на засіданні Ради безпеки ООН намагається відвернути увагу від річниці катастрофи літака рейсу МН17 ініціюванням обговорення закону про українську мову. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Міністерства закордонних справ України в Twitter.

У Міністерстві переконані, що справедливість буде встановлена.

"Щоб відвернути увагу від MH17, Росія намагається почати обговорення закону про українську мову на Раді безпеки ООН. Однак Росія має одну мову в наявності: мову сили. Незважаючи на це, справедливість буде встановлена, і Росія заплатить за катастрофу MH17", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, сьогодні в 17:00 розпочнеться засідання Ради безпеки ООН з питання щодо закону України "про функціонування української мови як державної".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" вступив в силу у вівторок, 16 липня. Закон закріплює за українською мовою статус єдиної державної. Дія закону не поширюється на сферу приватного спілкування та релігійні обряди.