ua en ru

РФ серйозно не сприймає пропозицію про введення миротворців ООН на Донбас

РФ серйозно не сприймає пропозицію про введення миротворців ООН на Донбас Фото: Курт Волкер (twitter.com/SpecRepUkraine)

Волкер заявив про готовність до переговорів з РФ про введення миротворців ООН на Донбас

Росія серйозно не сприймає пропозицію про введення миротворчої місії ООН на Донбас. Про це повідомив спецпредставник держдепартаменту США з питань ситуації в Україні Курт Волкер під час дискусії "Майбутнє України і Східної Європи без сфер впливу і конфліктних зон", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми запропонували шлях. Миротворчий контингент під мандатом ООН, який замінить російські сили і створить реальну безпеку в цій зоні; створить час і простір для того, щоб можна було прийняти легітимні політичні кроки для проведення місцевих виборів. Ми таким чином зможемо вийти з гуманітарної катастрофи. Таке наша пропозиція. Треба, щоб Росія її серйозно сприйняла. На жаль, немає такого сприйняття, але ми готові до переговорів", - заявив Волкер.

За його словами, у вирішенні проблеми учасники процесу мирного врегулювання ситуації застрягли в мінському процесі.

"Ми намагалися зосередитися на тому, нам треба прийти до якогось висновку у відносинах з Росією, тому що ми застрягли в мінському процесі. Там ми з однієї сторони говорили про політичні кроки, які повинна прийняти Україна, спеціальний статус Донбасу, амністія і місцеві вибори, але фізично неможливо впровадити ці кроки без того, щоб на місці не був встановлений відповідний рівень безпеки. Не можуть проводитися вибори, коли це окупована територія", - зазначив він.

Нагадаємо, також під час дискусії на форумі Волкер закликав країни світу реагувати на ситуацію на Донбасі.