ua en ru

У РФ розглянуть питання про використання Збройних сил за кордоном

У РФ розглянуть питання про використання Збройних сил за кордоном Фото: російські військові (structure.mil.ru)

Рада Федерації Росії в середу, 18 листопада, розгляне питання про використання Збройних сил за межами країни. Це може бути пов'язано з миротворчою місією в Нагірному Карабасі.

Питання внесено до порядку денного пленарного засідання, опублікованого на сайті палати.

Доповідачами з питання виступлять повноважний представник президента Росії у РФ Артур Мурах, голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв, голова комітету з міжнародних справ Костянтин Косачов і глава комітету з конституційного законодавства і державного будівництва РФ Андрій Клішас.

Попередній розгляд такого питання в Раді Федерації відбулося 30 вересня 2015 року. Тоді російські сенатори дали дозвіл президенту на використання військ в Сирії на підставі запиту влади арабської республіки.

Нагадаємо, раніше парламент Туреччини схвалив пропозицію президента країни Реджепа Тайїпа Ердогана про відряджання турецьких військових в Азербайджан. Відповідно до статті 92 Конституції Туреччини, термін дії місії може скласти один рік.

За умовами мирних угод, на території Нагірного Карабаху, яка не передана Азербайджану, буде діяти російська миротворча місія. Також буде працювати моніторинговий центр Росії та Туреччини, який буде контролювати дотримання перемир'я.

Раніше стало відомо, що Азербайджан дозволив Вірменії відтермінувати виведення військ з одного району в Карабасі.