ua en ru

РФ намагається виправдати агресивні дії своїх військ в Криму, - Міноборони

РФ намагається виправдати агресивні дії своїх військ в Криму, - Міноборони Фото: в Міноборони прокоментували заяву ФСБ про теракти в Криму

При цьому секретар РНБО заперечує затримання українського розвідника в Криму

Міністерство оборони України спростовує інформацію, поширену Федеральною службою безпеки щодо участі підрозділів Головного управління розвідки Міноборони у підготовці терактів в Криму, передає прес-служба відомства.

"Подібні заяви з боку ФСБ є нічим іншим, як спробою виправдати передислокацію та агресивні дії військових підрозділів Російської Федерації на території тимчасово окупованого півострову. У такий спосіб представники російських спецслужб намагаються відволікти увагу місцевого населення Криму та світової спільноти від злочинних дій щодо перетворення півострова на ізольовану військову базу", - підкреслює відомство.

Крім того, Міноборони наголошує на безпідставності звинувачень щодо здійснення обстрілу півострова з материкової частини України.

"Крим завжди був і залишається Українською землею, а населення півострова є громадянами України", - додали в міністерстві.


На думку секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, така заява ФСБ – ще один елемент гібридної війти проти України.

"Істерична та брехлива заява Федеральної служби безпеки РФ не має жодних підстав, окрім спроб окупантів нагнітати та загострювати ситуацію на тимчасово захоплених українських територіях… Ця провокативна маячня ФСБ є елементами гібридної війни, яку веде Росія проти нашої країни", - наголосив він.

Турчинов підкреслив, що за останній рік жодного співробітника Головного управління розвідки Міноборони не було затримано на окупованій території АР Крим.

Нагадаємо, заяву ФСБ РФ про підготовку України терактів в Криму може бути обґрунтуванням для більш масштабних агресивних дій по відношенню до України з боку РФ, вважає глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.