ua en ru

У РФ на Путіна подали до суду через приховування втрат російських військових на Донбасі

У РФ на Путіна подали до суду через приховування втрат російських військових на Донбасі Фото: Володимир Путін

Верховний суд РФ розгляне позов сьогодні

У Російській Федерації на Президента країни Володимира Путіна подали до суду через приховування втрат російських військовослужбовців на Донбасі. Верховний суд РФ розгляне позов сьогодні, 13 серпня, повідомляють "Крим.Реаліі".

"Верховний суд Росії сьогодні розгляне колективний позов адвоката, голови фонду "Свобода інформації" Івана Павлова, російських журналістів і активістів до Володимира Путіна. Позивачі вимагають визнати незаконним указ Президента, яким він засекретив втрати особового складу російських військових "в мирний час у період проведення спеціальних операцій", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, на думку позивачів, з одного боку, указ спрямований проти розслідувань про загибель російських військових на Донбасі, з іншого - покликаний відбити у рідних і близьких тих, хто загинув, бажання спілкуватися з журналістами або вимагати матеріальних компенсацій у Міністерства оборони РФ.

Повідомляється, що позов до Верховного суду був поданий на початку червня, указ Путіна, який вносив поправки в закон 1995 року "Про державну таємницю", був підписаний 28 травня.

"Інтереси президента Росії в суді представлятиме Наталія Єліна, начальник відділу претензійної і судово-правової роботи Міноборони РФ", - повідомляють ЗМІ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін створив мобілізаційний людський резерв збройних сил РФ.