ua en ru

У РФ сталося кілька землетрусів різної магнітуди

У РФ сталося кілька землетрусів різної магнітуди Фото: землетрус (digitalgov.gov)

У республіці Алтай сталося два землетруси, ще один зафіксовано в республіці Тува

У РФ протягом минулої доби сталося кілька підземних поштовхів. Про це з посиланням на Алтаї-Саянську філію Єдиної Геофізичної служби Російської академії наук (РАН) повідомляє "Інтерфакс".

Зокрема зазначено, що в республіці Алтай сталося два землетруси. Магнітуда першого склала 4,6. Епіцентр землетрусу знаходився за 243 км на південний схід від Горно-Алтайська. Пізніше в цьому ж районі було зафіксовано ще один підземний поштовх магнітудою 3,6.

Водночас у ніч на 25 грудня підземний поштовх стався в республіці Тува, за 106 км від Кизила. Його магнітуда склала 4,0.

Як повідомляється, сім років тому, в грудні 2011 року в Туві стався землетрус магнітудою 6,7, який призвів до масових відключень електрики і пошкоджень будівель у столиці республіки, Кизилі. Ще один землетрус магнітудою 6,9 стався у лютому 2012 року. Збиток від підземних поштовхів був оцінений у кілька мільярдів російських рублів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в південно-східному регіоні Ірану відбулися нові землетруси 12 і 13 грудня 2017 року, є постраждалі.