ua en ru

РФ закликає Україну припинити бойові дії на сході

Російська Федерація закликає Україну припинити бойові дії на сході. Про це йдеться в заяві МЗС РФ про ситуацію з виконанням женевських домовленостей по Україні

Російська Федерація закликає Україну припинити бойові дії на сході. Про це йдеться в заяві МЗС РФ про ситуацію з виконанням женевських домовленостей по Україні, повідомляє прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

"Росія настійно закликає негайно припинити будь-які бойові дії і насильство, відвести війська і приступити до повного виконання українськими сторонами Женевського заяви від 17 квітня 2014 р. Враховуючи генезис нинішньої кризи, вважаємо за необхідне почати з прийняття заходів, передбачених угодами від 21 лютого 2014 р., яке було підписано лідерами сформованої у Верховній Раді коаліції та засвідчено міністрами закордонних справ Німеччини, Польщі і Франції. Це дозволило б дати старт практичної деескалації у відповідності з Женевською заявою. Росія послідовно підтримує його повну реалізацію, включаючи діяльність місії ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.