ua en ru

У РФ запропонували закрити турецько-сирійський кордон

У РФ запропонували закрити турецько-сирійський кордон Фото: міністр закордонних справ РФ обговорив з держсекретарем США припинення вогню в Сирії

Сергій Лавров вважає, що це допоможе зупинити переправу бойовиків через Туреччину в Сирію

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час телефонної розмови з держсекретарем США Джоном Керрі заявив про необхідність закрити сирійсько-турецький кордон, повідомляє російський МЗС.

"Турецько-сирійський кордон залишається "дірявим" і, за нашими даними, активно використовується для закидання бойовиків через Туреччину в Сирію. Загострено поставили питання про необхідність її закриття, що вимагає якнайшвидшого узгодження необхідних заходів, у тому числі через РБ ООН", - йдеться в повідомленні.


Лавров і Керрі продовжили обговорення конкретних кроків, які сприятимуть закріпленню режиму припинення вогню у Сирії, а також розширення гуманітарного доступу та ефективній протидії тероризму.

"З обох сторін підтверджено намір і далі підтримувати переговори під егідою ООН з участю сирійського Уряду і всього спектру опозиції, в ході яких сирійці самі повинні визначити майбутній устрій своєї держави", - повідомляє МЗС РФ.

Крім цього, розглядалися й інші питання, включно з "завданням виконання Мінських домовленостей щодо врегулювання українськоъ кризи, а також актуальні питання двосторонніх стосунків".

Нагадаємо, РФ звинуватила Туреччину в постачаннях хімікатів ИГИЛ.