ua en ru

РФ вимагатиме сатисфакції за атаки на свої диппредставництва в Україні

РФ вимагатиме сатисфакції за атаки на свої диппредставництва в Україні Фото: глава МЗС Росії Сергій Лавров

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Російська Федерація вимагатиме сатисфакції за проведені в Україні акції протесту, під час яких демонстранти закидали яйцями будівлі дипломатичних представництв РФ. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю "Рен ТВ", яке вийде в ефір у неділю 13 березня.

"Безумовно, ми будемо вимагати відшкодування збитків", - наголосив Лавров.

Також глава російського МЗС обурився тим, що не побачив "якої-небудь реакції так званого міжнародного співтовариства". "У цьому випадку не бачимо якоїсь реакції з боку наших західних колег. Вони зараз більше переймаються вимогами не завершувати судовий процес, а звільнити Надію Савченко. Це окрема тема. Але лицемірство та дволикість, звичайно, тут у наявності", - заявив Лавров.

За його словами, співробітники російських диппредставництв мають усі необхідні засоби захисту для того, щоб не допускати яких-небудь протиправних дій.

"Але, безумовно, головним є припинення такої діяльності з боку кураторів української влади. Куратори мають вирішальний вплив на нинішнє керівництво в Києві. Сьогодні розмовлятиму на цю тему в черговий раз із держсекретарем США. Відповідні сигнали ми послали, звичайно, і до європейських столиць", - цитує Лаврова телеканал.

Нагадаємо, вчора активісти закидали яйцями генконсульства РФ у Львові та Одесі.

Як повідомлялося сьогодні, поліція встановила особи трьох людей, що кидали запальні суміші в будівлю посольства РФ у Києві.