ua en ru

Поліція встановила трьох осіб, що кидали запальну суміш у будівлю посольства РФ

Поліція встановила трьох осіб, що кидали запальну суміш у будівлю посольства РФ Фото: в посольство РФ кидали пляшки із запальною сумішшю

Розпочато кримінальне провадження

Співробітники правоохоронних органів встановили трьох осіб, що кинули пляшки з запальною сумішшю у будівлю посольства Росії в Києві, передає прес-служба Національної поліції.

"Сьогодні близько четвертої години ранку жінка та двоє чоловіків кинули на територію посольства іноземної держави три пляшки з невідомою речовиною, яка в подальшому почала горіти", - сказано в повідомленні.

Поліція встановила трьох осіб, що кидали запальну суміш у будівлю посольства РФ

Фото: у посольство РФ кидали пляшки із запальною сумішшю

Поліція встановила трьох осіб, що кидали запальну суміш у будівлю посольства РФ

Так, на місце події прибула слідчо-оперативна група. При огляді слідчі вилучили запальничку, рештки скляного посуду та дві пляшки з рідиною. Усі предмети направили на експертизу.

"Через деякий час правоохоронці встановили трьох осіб, які причетні до вчинення правопорушення. Жінка, 1984 р. н., представилася головним редактором друкованого засобу масової інформації. Разом із нею були двоє чоловіків, 1964 та 1979 р.н. Правопорушників доставили до Солом'янського управління поліції, опитали та відпустили", - зазначає прес-служба.

Підкреслюється, що слідчим відділом Солом'янського управління столичної поліції за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження майна. Наразі поліція встановлює всі обставини цієї події.

Нагадаємо, вчора під час мітингів на підтримку Надії Савченко активісти закидали яйцями генеральні консульства Російської Федерації в Одесі та у Львові.