ua en ru

РФ підтримала створення спецкомісії з досудового врегулювання спорів між Україною та Євразійською економічною комісією

Росія підтримала ініціативу щодо створення спеціальної комісії із досудового врегулювання спорів між Україною та Євразійською економічною комісією, яка сприятиме вирішенню спірних питань у торгівельно-економічних відносинах. Про це йшлося під час зустрічі міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенко з міністром з питань торгівлі ЄврАзЕС Андрієм Слєпньовим, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

В ході зустрічі Порошенко відзначив позитивні зрушення в частині врегулювання технічних норм в сфері торгівлі і запропонував для налагодження конструктивного співробітництва провести інвентаризацію існуючих торгівельно-економічних бар'єрів, що існують у відносинах між Україною та країнами-членами МС.

Порошенко переконаний, що вступ Російської Федерації у СОТ наприкінці літа дозволить ефективно вирішувати актуальні питання як на рівні двостороннього співробітництва, так і у багатосторонньому форматі. З огляду на це, українська сторона запропонувала будувати двосторонні відносини на основі норм та правил СОТ, що дозволить гармонізувати співпрацю в економічній сфері.

В рамках зустрічі Андрій Слєпньов запевнив Порошенка в тому, що у 2012 р. під час головування Російської Федерації в Азіатсько-Тихоокеанському економічному співробітництву (АТЕС), Україна отримає підтримку та сприяння російської сторони у питанні доступу українських товарів на ринки країн Тихоокеанського регіону, які швидко розвиваються.

Порошенко підкреслив, що ефективне економічне співробітництво між державами зміцнить стратегічне партнерство і дозволить збільшити товарообіг.