ua en ru

РФ планує заворушення в Києві для відстрочки безвізового режиму для України, - СБУ

РФ планує заворушення в Києві для відстрочки безвізового режиму для України, - СБУ Фото: РФ планує заворушення в Києві

Згідно з даними СБУ, РФ планувала перші протестні акції на 15 листопада

Росія планує влаштувати безлади в Києві для відстрочення надання Україні безвізового режиму. Про це сьогодні під час брифінгу заявив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Старт зазначених активних дій запланований на 15 листопада з всеукраїнської акції протесту банківських вкладників. В подальшому, з 17 листопада основний акцент протестних акцій буде зміщуватися на питання підвищення тарифів", - заявив Дублик, зазначивши, що протест повинен перерости у блокування урядових структур, розширення петицій і вимоги до влади.

За словами представника СБУ, російські сценаристи також запланували проведення масових безпорядків під час акцій протесту для створення видимості того, що українська влада не може утримати контроль в Києві.

"Першою контрольованою і проміжною датою, згідно з отриманими нами даними, визначено 24 листопада - це день, на який заплановано проведення саміту Україна-ЄС", - зазначив Дублик.

За його словами, дестабілізація ситуації повинна стати додатковим важелем для проросійськи налаштованих сил Європарламенту для відкладення питання про надання Україні безвізового режиму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація готувала масштабну дестабілізацію ситуації в Україні з 15 листопада.