ua en ru

РФ відхилила пропозицію Єврокомісії щодо оплати Україною 16 червня 1 млрд дол. боргу за газ і встановлення ціни на літо 300 дол./тис. куб. м

Росія відхилила пропозицію Єврокомісії щодо оплати Україною 16 червня 1 млрд дол. боргу за газ і встановлення ціни на літо 300 дол./тис. куб. м.

Росія відхилила пропозицію Єврокомісії щодо оплати Україною 16 червня 1 млрд дол. боргу за газ і встановлення ціни на літо 300 дол./тис. куб. м. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні.

15 червня комісар ЄС з енергетики Гюнтер Еттінгер взяв участь у тристоронніх консультаціях з енергобезпеки в Києві, в яких брали участь також прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр енергетики України Юрій Продан, голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв і глава "Газпрому" Олексій Міллер. Крім того, Еттінгер провів зустріч з Президентом України Петром Порошенком.

Еттінгер запропонував пакетне рішення: Україна заплатить 1 млрд дол. боргу Росії за газ 16 червня, а іншу частину виплатити шістьма частинами до кінця 2014 року, при цьому на зиму "Газпром" встановить ціну 385 дол. за 1000 кубічних метрів, а влітку - 300 доларів чи трохи більше.

"Українська сторона готова була погодитися з цим, однак російські партнери поки не погодилися. Російська сторона наполягає на негайній оплаті 1,9 млрд доларів США і загальною ціною 385 дол", - наголошується в повідомленні.

У той же час у повідомленні зазначається, що Єврокомісія переконана, що рішення все ще можливо в інтересах усіх зацікавлених сторін.