ua en ru

У РФ визначили компанію для будівництва паркану на адмінкордоні окупованого Криму

У РФ визначили компанію для будівництва паркану на адмінкордоні окупованого Криму Фото: пункт пропуску "Чонгар" (khoda.gov.ua)

Планований термін завершення будівництва - перше півріччя 2018 року

Прикордонне управління ФСБ Росії по окупованому Криму уклало контракт з ТОВ "Виробничо-монтажний центр "Старт-7" з Пензенської області на створення 50-кілометрового загородження на адміністративному кордоні з материковою частиною Україною. Про це свідчить інформація на сайті держзакупівель, передає "Крим. Реалії".

Ціна контракту становить майже 204 млн рублів (близько 96 млн грн), джерело фінансування - російський бюджет.

За інформацією видання, висота огорожі над землею має становити 2,1 м, заглиблення в грунт - 0,3 м, планований термін закінчення будівництва - перше півріччя 2018 року.

Зазначається, що раніше російські прикордонники у Криму оголосили конкурс на поставку і монтаж повнопрофільної огорожі довжиною 49,5 кілометра в Красноперекопському районі на півночі півострова.

Відповідно до російського "Інтерфаксу", представник прикордонного управління ФСБ Росії по Криму заявив, що будівництво 50-кілометрових інженерних загороджень на півночі Криму є запланованою роботою з оснащення адмінкордону.

У документах до закупівлі повідомляється, що інженерне загородження призначене "для використання у складі комплексів технічних засобів охорони об'єктів різного призначення як фізичної перешкоди, так і як елемента конструкції засобів виявлення вібраційного і радіохвильового принципу дії".

Нагадаємо, Російська Федерація має намір завершити будівництво стіни на адмінкордоні окупованого РФ півострова Крим до липня 2018 року.