ua en ru

РФ може обмежити постачання риби з Ісландії

РФ може обмежити постачання риби з Ісландії Фото: Ілля Шестаков

Це можливо якщо Ісландія буде включена в перелік "санкційних" країн

Російська Федерація може закрити доступ на свій ринок лососеві, скумбрії та оселедцям з Ісландії. Про це повідомляє "Российская Газета" з посиланням на керівника Федерального агентства з рибальства (Росриболовство) Іллю Шестакова.

Як повідомляється, Шестаков зазначив, що якщо Ісландія буде включена в перелік "санкційних" країн, то, відповідно, російське продембарго може поширитися і на всю санкційну продукцію, яка зараз у списку.

Відзначається, що в РФ з Ісландії везуть лосося, скумбрію і оселедець. Усього за підсумками 2014 р. на російський ринок було поставлено 120 тис. тонн, а з початку 2015 р. ввезено близько 34 тис. тонн.

Також Шестаков зазначив, що даний обсяг можливо замістити, але це потребує додаткової роботи з боку компаній, які займаються імпортом в Росію.

"За атлантичним лососем розширюються можливості для Чилі. На Фарерських островах обсяг виробництва не дуже великий. Можливо, збільшиться обсяг поставок з Гренландії. Однак у цих районах також видобуток ведуть російські рибалки, які просто свою рибу поставляють до нас через Ісландію. Будемо проводити нараду і з ними розмовляти, щоб перенаправити ці потоки, щоб російські рибалки, які видобувають рибу в північній частині Атлантики, поставляли її через Фарерські острови. Це питання вирішується", - пояснив Шестаков.

Також він запевнив, що ніякого дефіциту скумбрії, оселедця і лосося в зв'язку з можливими обмеженнями не буде. Відповідаючи на питання, коли може бути введена заборона, Ілля Шестаков зазначив, що це залежатиме від рішення уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в уряді РФ відзначили суттєвий збиток від контрсанкцій для економіки.