ua en ru

У РФ назвали умови підписання протоколу щодо газу з Україною

У РФ назвали умови підписання протоколу щодо газу з Україною Фото: Олександр Новак

За словами Новака, Україна повинна забезпечити закупівлю достатньої кількості газу для проходження осінньо-зимового періоду

Росія готова підписати тристоронній протокол з Європейською комісією та Україною щодо умов поставок газу цієї зими тільки в тому випадку, якщо в ньому будуть прописані взаємні зобов'язання. Про це заявив глава Міністерства енергетики Росії Олександр Новак, передає "Російська газета".

Україна, за словами Новака, повинна забезпечити закупівлю достатньої кількості газу, щоб забезпечити надійний транзит та проходження осінньо-зимового періоду. Єврокомісія, в свою чергу, зобов'язана подбати про фінансування: залучення коштів з боку банків і країн-учасників Євросоюзу.

"Тоді ми, в принципі, маємо можливість дати знижку, яка, в свою чергу, сформувала б ціну на рівні тих країн, які знаходяться поруч з Україною. Приміром, Польща", - заявив Новак.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що проведення тристоронніх газових переговорів у форматі Україна - Росія - Європейський союз, які, за попередньою інформацією, повинні були відбутися 11 вересня, ще не узгоджено.