ua en ru

РФ має намір обмежити виїзд за кордон банкірам проблемних банків

РФ має намір обмежити виїзд за кордон банкірам проблемних банків Фото: Росія має намір обмежити можливість виїзду за кордон "проблемним" банкірам

Глава Центробанку поскаржилася Путіну на "втечу" банкірів за кордон після виведення активів

Росія має намір обмежити виїзд за кордон керівництва банків, оголошених проблемними. Про це пише російське РБК.

Як повідомляється, президент РФ Володимир Путін дасть доручення уряду вивчити питання про обмеження виїзду за кордон для керівників проблемних банків. Про це він заявив на зустрічі з головою ЦБ Ельвірою Набіулліною.

У ході зустрічі, Набіулліна поскаржилася Путіну на те, що причиною банкрутства банків нерідко бувають відверто кримінальні дії їх керівництва. При цьому, самі зловмисники найчастіше встигають сховатися від покарання за межами Російської Федерації.

"Причиною краху російських банків нерідко стає не просто порушення банківського законодавства, але і "кримінальні дії. При цьому самі винуватці нерідко встигають сховатися за кордоном", - заявила голова Центробанку.

Вона також підкреслила важливість не тільки понесення покарання порушниками законодавства, але й критичну необхідність повернення виведених коштів.

"Невідворотність покарання - це, звичайно, ключова річ для того, щоб це не повторювалося в інших банкірів, і в тому числі чимало, на жаль, випадків, коли банкіри виїжджають за кордон, куди виведені активи, і ці активи потрібно повертати - не тільки карати їх, але і повертати ці активи", - сказала Набіулліна.

У відповідь на слова Набіулліної, сам Путін зазначив, що перш ніж покарати втікачів їх треба ще повернути до Росії.

"Чи краще не випускати", - додав президент.

Нагадаємо, відомий російський вчений, академік Російської академії наук Юрій Рижов порадив громадянам мерщій тікати з країни.