ua en ru

РФ почала в окупованому Криму навчання морської піхоти: залучено понад 500 військових

РФ почала в окупованому Криму навчання морської піхоти: залучено понад 500 військових Фото: РФ почала в окупованому Криму навчання морської піхоти (Getty Images)

Росія почала військові навчання морської піхоти зі стрільбами на території тимчасово окупованого Криму. До них залучили більш як півтисячі солдатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міноборони РФ.

"У польових умовах морські піхотинці виконають завдання з вогневої підготовки та водіння, виконають бойові стрільби за мішеними позиціями з усіх видів стрілецької зброї та протитанкових комплексів, механіки-водії відпрацюють прийоми водіння у подоланні різних перешкод під час руху по пересіченій місцевості та морській", - йдеться в повідомленні.

Крім того вказано, що при пересуванні на полігоні морські піхотинці нібито тренувалися "обороняти колони техніки на марші" та "нейтралізувати диверсійно-розвідувальні групи" умовного супротивника.

У Міноборони РФ повідомили, що такі навчання відбуваються "відповідно до плану бойової підготовки сил флоту" на зимовий період навчання 2022 навчального року.