ua en ru

РФ почала в Криму навчання артилеристів

РФ почала в Криму навчання артилеристів Фото: РФ почала військові навчання в Криму

На озброєння частин РФ, дислокованих у анексованому Криму, за останні два роки надійшли новітні зразки військової техніки

Російська Федерація почала на Північному Кавказі, в Криму, на базах в Південній Осетії, Вірменії, Абхазії навчання артилеристів. Про це повідомила прес-служба Південного військового округу РФ, повідомляють "РИА Новости".

"Він (збір військових) проходить на 17 полігонах в межах Південного, Кримського та Північно-Кавказького федеральних округів, а також на військових базах в Республіках Південна Осетія, Вірменія і Абхазія. Всього в зборі задіяно понад 2 тис. одиниць озброєння і військової техніки: реактивні системи залпового вогню "Град" і "Ураган", самохідні гаубиці "Мста-С" і "Акація", міномети, а також комплекси протитанкових керованих ракет", - йдеться в повідомленні.

Крім того, полпред президента РФ в Кримському федеральному окрузі Олег Белавенцев повідомив, що на озброєння частин, дислокованих у Криму, за останні два роки надійшли новітні зразки військової техніки, в тому числі чотири підводних човни, три надводних корабля, оснащених крилатими ракетами, берегові ракетні комплекси "Бастіон" і "Бал", а також зенітно-ракетні комплекси "Панцир" і "С-300".

"За минулі два роки на озброєння частин, дислокованих у Криму, надійшли новітні зразки військової техніки. Це чотири підводних човни проекту 636 "Новоросійськ", "Ростов-на-Дону", "Старий Оскол" і "Краснодар". Деякі з них брали участь у бойових діях проти терористичної організації "Ісламська держава". Більше того, вони проводили свої операції потай, і ймовірний противник на Середземному морі не зафіксував ці виходи в атаку", - сказав Белавенцев.

Також він заявив, що на Чорноморський флот надійшло три надводних корабля: сторожовий корабель "Адмірал Григорович" і малі ракетні кораблі "Серпухов" і "Зелений Дол", які оснащені крилатими ракетами.

Крім того, РФ направила в Крим 10 бойових катерів, 4 допоміжних судна, 8 бойових літаків і вертольотів Су-30СМ, Мі-28, К 52, К-29, безпілотні літальні апарати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія проведе в окупованому Криму військові навчання "Кавказ-2016".