ua en ru

РФ і коаліція домовилися уникати інцидентів в небі над Сирією

РФ і коаліція домовилися уникати інцидентів в небі над Сирією Фото: Сергій Лавров

РФ зверталася до коаліції з проханням повідомляти російським військам про райони, де базуються терористи

Російська Федерація і очолювана США коаліція фактично домовилися з питань уникнення інцидентів у повітрі в ході операції проти "Ісламської держави" (ІДІЛ) в Сирії. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров, повідомляють "РИА Новости".

"Ми зацікавлені в тому, щоб між тією коаліцією, яку створили США і куди входять багато країн арабського світу, включаючи країни Персидської затоки, і нашими військовими, які зараз працюють в Сирії, була налагоджена координація. Щоб мова йшла не тільки про вироблення правил, включають ненавмисні інциденти, а про це практично домовилися, але, щоб йшлося також про координацію спільних дій", - сказав Лавров.

Він також зазначив, що РФ зверталася до коаліції з проханням повідомляти російським військам про райони, де базуються терористи.

"Ми, як ви чули, попросили тих, хто вважає, що знає краще обстановку "на землі", повідомляти нам райони, де базуються терористи. Поки на це наші колеги з коаліції не готові. Просили ми і про те, щоб нам повідомили, в яких районах працює нетеррористична опозиція, так звана патріотична опозиція, щоб ми враховували це в наших діях. На це теж наші партнери з коаліції не йдуть", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британські ЗМІ повідомили про дозвіл пілотам наносити удари по літаках РФ в Іраку.