ua en ru

РФ і Данія сьогодні підпишуть низку угод на міжурядовому і міжкорпоративному рівні

У ході візиту прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна до Королівства Данія 26 квітня буде підписано низку угод між міністерствами, відомствами та компаніями двох країн. Про це повідомив журналістам заступник керівника апарату уряду РФ Юрій Ушаков, передає РБК.
За його словами, будуть підписані меморандуми про взаєморозуміння між міністерством транспорту РФ і міністерством транспорту Данії, між міністерством сільського господарства РФ і міністерством продовольства, сільського господарства та рибальства Данії. Також сторони підпишуть виконавчий протокол до угоди між урядами двох країн про реадмісію від 27 травня 2008 р.
Крім того, буде підписано угоду про співробітництво в сфері енергозбереження та підвищення енергетичної ефективності між Республікою Башкортостан і датською компанією Danfoss і угоду про співробітництво в галузі інновацій в енергетиці, енергоефективності та поновлюваних джерел енергії між ФДМ "Російське енергетичне агентство" і Датським енергетичним агентством.
На міжкорпоративному рівні буде підписаний меморандум про наміри співробітництва при реалізації проектів у сфері енергозбереження та підвищення енергоефективності між групою компаній "Ренова-СтройГрупп", Danfoss, Внєшекономбанком та Експортно-кредитним фондом Данії (EKF).
Також буде підписано кредитну угоду за проектом "Калузький цементний завод" між Внєшекономбанком, банком HSBC і EKF.
Крім того, ВАТ "ФосАгро", Санкт-Петербурзький державний гірничий інститут (СПДГІ) і EKF підпишуть угоду про технологічну і проектну співпрацю при модернізації пікальовського виробничого комплексу.
Також буде підписано договір на поставку обладнання для нової технологічної лінії з виробництва цементу між ЗАТ "Оборонцемент" і датською компанією FLSmidth.
В.Путін 26 квітня 2011 р. відвідає з робочим візитом Королівство Данія. Програмою передбачені зустріч В.Путіна з королевою Маргрет II, а також переговори з прем'єр-міністром Ларсом Лекке Расмуссеном. Сторони мають намір обговорити перспективи російсько-датського торгівельно-економічного співробітництва в різних областях, таких як енергетика, транспорт, сільське господарство, освоєння Арктики.