ua en ru

РФ хоче будь-якою ціною обґрунтувати утримання Савченко під вартою, - МЗС України

РФ хоче будь-якою ціною обґрунтувати утримання Савченко під вартою, - МЗС України Фото: Надія Савченко

У МЗС висловили рішучий протест у зв'язку з пред'явленим обвинуваченням Савченко

Росія хоче будь-якою ціною обґрунтувати утримання української льотчиці Надії Савченко під вартою і її кримінальне переслідування на території РФ. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ (МЗС) України у зв'язку з незаконним обвинуваченням, пред'явленим сьогодні Следкомом РФ Савченко.

У МЗС висловили рішучий протест у зв'язку з пред'явленим Савченко обвинуваченням. "Незважаючи на неодноразові звернення української сторони щодо насильницького вивезення Надії Савченко на територію Російської Федерації, сьогодні Слідчий комітет Росії пред'явив йому додаткове звинувачення в незаконному перетині кордону Російської Федерації", - йдеться в заяві.

"Такі дії свідчать про спроби російської сторони будь-якою ціною обґрунтувати зміст громадянки України під вартою і її кримінальне переслідування на території Російської Федерації. При цьому ігноруються всі надані захистом Надії Савченко докази про її непричетність до інкримінованих дій", - відзначили в міністерстві.

В МЗС у черговий раз закликали російську сторону врахувати гуманітарний аспект подальшого перебування Савченко під вартою і вимагали безумовного виконання взятих на себе міжнародних зобов'язань.