ua en ru

РФ загрожує конфронтація з Європою через зловживання системою Інтерполу, - Telegraph

РФ загрожує конфронтація з Європою через зловживання системою Інтерполу, - Telegraph Фото: Інтерпол (facebook.com/InterpolHQ)

РФ звинувачують у зловживанні системою для боротьби з критиками Путіна

Російській Федерації загрожує конфронтація з європейськими лідерами через зловживання міжнародною системою червоного попередження, яка використовується для затримання злочинців через Інтерпол, передає Daily Telegraph.

Повідомляється, що РФ направила до Інтерполу новий запит на затримання та екстрадицію голови фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера - колишнього роботодавця Сергія Магнітського та організатора кампанії по введенню санкцій проти російських чиновників, винних у порушеннях прав людини. За даними видання, Інтерпол ще не прийняв рішення щодо останнього звернення РФ. У той же час в Європі висловлюються побоювання про те, що Інтерпол можуть використовувати для боротьби з критиками президента Росії Володимира Путіна.

Daily Telegraph зазначає, що новий запит загрожує Росії конфронтацією з європейськими лідерами, які звинувачують її у зловживанні системою червоного попередження. Також повідомляється, що в 2005 році Браудеру заборонили в'їзд в Росію з міркувань "національної безпеки". Попередні спроби домогтися його арешту через Інтерпол були заблоковані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії затримали колишнього топ-менеджера українського банку "Фінанси та кредит", якого розшукував Інтерпол за підозрою у привласненні та розтраті коштів.