ua en ru

У Росії затримали колишнього топ-менеджера українського банку "Фінанси та кредит", - джерело

У Росії затримали колишнього топ-менеджера українського банку "Фінанси та кредит", - джерело Фото: "Фінанси і кредит"

Олега Шапкіна раніше оголосили в міжнародний розшук за привласнення і розтрату коштів

У Санкт-Петербурзі (Російська Федерація) затримали колишнього топ-менеджера українського банку "Фінанси та кредит" Олега Шапкіна, якого розшукував Інтерпол за підозрою у привласненні та розтраті коштів, передає "Інтерфакс" з посиланням на джерело.

За даними поліції, затримання відбулося напередодні ввечері.

"Затриманий 53-річний громадянин однієї з сусідніх республік. Встановлено, що він розшукується правоохоронними органами своєї країни за привласнення і розтрату", - повідомили в поліції.

У той же час, за даними джерела, затримали колишнього заступника голови правління українського банку "Фінанси та кредит" Олега Шапкіна. Також повідомляється, що ініціатор розшуку повідомлений про затримання.

Нагадаємо, в травні Інтерпол оголосив у розшук колишнього заступника голови правління банку "Фінанси і кредит". На сайті Інтерполу є картка Шапкіна з відомостями про розшук у справі про привласнення, розтрату або заволодіння коштів.

Національний банк України відкликав ліцензію у банку "Фінанси та кредит" у грудні 2015 року. Бенефіціаром банку виступав бізнесмен Костянтин Жеваго. Зобов'язання установи перед фізичними особами на 1 липня 2015 року становили 16,98 млрд гривень.