ua en ru

РФ готова зберегти транзит газу через Україну після запуску "Північного потоку-2", - Путін

РФ готова зберегти транзит газу через Україну після запуску "Північного потоку-2", - Путін Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

В ході зустрічі Путіна і Трампа обговорювалася ситуація в Україні

Російська Федерація (РФ) готова зберегти транзит газу через Україну після будівництва "Північного потоку-2". Про це заявив президент Росії Володимир Путін в ході спільної прес-конференції з президентом США Дональдом Трампом, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Путіна, він запевнив Трампа, що Росія готова зберегти транзит газу через Україну.

"Більше того, ми готові продовжити транзитний контракт, в разі врегулювання спору між господарюючими суб'єктами в Стокгольмському арбітражному суді", - заявив він, коментуючи побоювання Трампа про перекриття транзиту через Україну після запуску "Північного потоку-2".

Своєю чергою, Трамп заявив: "Я не впевнений, що це в найкращих інтересах Німеччини, але ми будемо конкурувати. Ми будемо конкурувати з трубопроводами і у нас є певні переваги. Я жорстко говорив про трубопровід з Меркель, у нас є багато джерел енергоносіїв. І я думаю, що ми потужно конкуруватимемо".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході зустрічі Путіна і Трампа обговорювалася ситуація в Україні.

15 липня напередодні саміту Путіна і Трампа у Гельсінкі почалися акції протестів, зокрема, і в підтримку України.

Своєю чергою, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" 16 липня направила Нацкомісії з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) пропозиції знизити тарифи на транзит газу.