ua en ru

РФ повинна припинити брехати і пояснити свою роль в катастрофі MH17, - Держдеп

РФ повинна припинити брехати і пояснити свою роль в катастрофі MH17, - Держдеп Фото: Гізер Ноєрт (Depatment of state)

У Держдепі заявили, що зроблені JIT висновки підтверджують і доповнюють те, про що США говорили з перших днів трагедії

Сполучені Штати Америки повністю довіряють висновкам, зробленим Об'єднаною слідчою групою (JIT) під час розслідування аварії на Донбасі малазійського MH17 і закликають Росію пояснити свою роль у цьому. Про це заявила представник Держдепартаменту США Гізер Ноєрт.

"Настав час для Росії припинити свою брехню і пояснити свою роль у збитті (MH17, - ред.)", - сказала Ноєрт.

З її слів, висновки, зроблені JIT, підтверджують і доповнюють те, про що США говорили з перших днів трагедії: MH17 був збитий російської ракетною установкою B"Бук", випущеною з території на сході України, контрольованою російськими силами.

У Держдепі також закликали Москву поважати і дотримуватися резолюції Ради безпеки ООН № 216, яка вимагає від усіх держав співпрацювати для встановлення винних в інциденті та притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, 24 травня Об'єднана слідча група (Joint Investigation Team) повідомила, що рейс MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines на Донбасі в 2014 році збили з "Бука" російської 53 бригади, яка дислокується в місті Курськ. Зокрема, на прес-конференції JIT з розслідування катастрофи MH17 показали виявлені на Донбасі залишки ракети "Бук".