ua en ru

РФ дестабілізує ситуацію в Україні, зокрема через Нормандський формат, - Клімкін 

РФ дестабілізує ситуацію в Україні, зокрема через Нормандський формат, - Клімкін  Фото: Павло Клімкін

За його словами, Росія хоче ускладнити переговори у Нормандському форматі

Росія намагається дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні, в тому числі і через Нормандський формат. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі "5 каналу".

"Те, що відбулося біля адміністративного кордону з Кримом, може мати і інші причини. Оскільки 18 вересня у Росії мають відбутися вибори, а ситуація в Криму досить непроста і партія Єдина Росія не зовсім просто йде до підготовки до виборів - тобто, це може бути питання внутрішньої мобілізації і для Криму, і для Росії", - заявив Клімкін, порівнявши цю ситуацію з тією, яка свого часу відбулася у Грузії.


"Та була олімпіада в Пекіні (російська агресія в Грузії у серпні 2008 року - ред.), тобто, одночасно є і олімпіада, багато людей у відпустках, є сподівання, що реакція не буде такою, як вона завжди є - тобто, Росія прорахувала це чітко", - зазначив Клімкін.

За його словами, Росія хоче ускладнити переговори у Нормандському форматі, у тому числі для затягування часу до виборів у США.

"Для Росії тактика провокації і тактика затягування часу і одночасно тактика підняття ставок на сьогодні може бути лінією", - відзначив Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна не має наміру розривати дипвідносини з РФ.