ua en ru

У РФ будуть судити журналіста, який розкрив фальсифікацію на виборах

У РФ будуть судити журналіста, який розкрив фальсифікацію на виборах Фото: вибори в Держдуму РФ пройшли 18 вересня

В рамках журналістського експерименту він за своїм паспортом отримав бюлетені за іншу людину

В Російській Федерації будуть судити журналіста, який розкрив фальсифікацію на виборах у Державну думу Росії. Про це повідомляє "Фонтанка".

"В незаконному отриманні виборчих бюлетенів з метою проголосувати за іншу людину звинувачений кореспондент "Фонтанки" Денис Коротков, який розкрив "карусель" у дільничній виборчій комісії №616", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, журналіст 18 вересня отримав бюлетені в Кіровському районі на ділянці 616 по своєму паспорту за іншу людину в рамках журналістського експерименту.

"В школу на Ленінському проспекті була викликана поліція, журналіста доставили в 64 відділ поліції і склали протокол про адміністративне правопорушення. Більше ніхто до відповідальності за порушення виборчого законодавства притягнутий не був", - йдеться в повідомленні.

Суд над журналістом призначено на 28 вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратурою Криму вживаються заходи щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, обраних депутатами Державної думи Російської Федерації за результатами незаконних виборів на території окупованого півострова Крим.