ua en ru

РФ не буде обговорювати з зарубіжними партнерами тему повернення Криму Україні, - Пєсков

РФ не буде обговорювати з зарубіжними партнерами тему повернення Криму Україні, - Пєсков Фото: Дмитро Пєсков

Пєсков заявив, що питання повернення Криму Україні "не може обговорюватися"

Російська Федерація не буде обговорювати з зарубіжними партнерами тему повернення анексованого Криму Україні. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

Як наголошується, коментуючи заяву прес-секретаря Білого дому Шона Спайсер про те, що президент США Дональд Трамп очікує від РФ повернення анексованого Криму Україні, Пєсков заявив, що це питання "не може обговорюватися".

"Що стосується повернення Криму, то ця тема не буде обговорюватися, бо вона не може обговорюватися. Росія не обговорює питання, пов'язані зі своєю територією, із зарубіжними партнерами", - сказав він.

Крім того, Пєсков зазначив, що тема Криму не обговорювалася в ході телефонної розмови Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Президент Росії вельми терпляче і послідовно роз'яснює своїм партнерам і співрозмовникам причини, які призвели до того, що кримчани прийняли рішення шукати захист у Росії і стати її частиною. Він дуже терпляче і послідовно розповідає історію перевороту на Україні, який багато в чому спонсорувався з-за кордону", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп очікує від РФ повернення анексованого Криму Україні.