ua en ru

У РФ анонсували повну заборону на ввезення овочів та фруктів з Туреччини

У РФ анонсували повну заборону на ввезення овочів та фруктів з Туреччини Фото: Россільгоспнагляд анонсував повну заборону на ввезення овочів та фруктів з Туреччини

Не забороненої продукції залишилося небагато: це кабачки, грейпфрути і лимони

Россільгоспнагляд наступного тижня може повністю заборонити поставки овочів і фруктів з Туреччини через виявлення в них карантинних об'єктів. Про це заявила заступник керівника Россільгоспнагляду Юлія Швабаускене, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми розглядаємо питання про введення обмежень на іншу плодоовочеву продукцію, яка поки не потрапила під заборону, оскільки продовжуємо виявляти в постачаннях карантинні об'єкти", - повідомила Швабаускене.


Вона також повідомила, що не забороненої вже продукції залишилося небагато: це кабачки, грейпфрути і лимони.

Крім того, наголошується, що Швабаускене заявила, що Россільгоспнагляд намагався врегулювати виникаючі проблеми з фітосанітарною службою Туреччини.

"Ми пішли шляхом не закриття всього овочевого імпорту відразу, а обмеження поставок окремих видів продукції, але зараз ми бачимо, що це безглуздо, оскільки мова йде про неспроможності роботи турецької фітосанітарної служби...Тому на "незаборонені" овочі та фрукти одразу введено обмеження", - заявила Швабаускене.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Россільгоспнагляд з 25 квітня вводить тимчасові обмеження на поставки баклажанів з Туреччини до Росії.