ua en ru

Через результати виборів президента Еквадору в країні почалися акції протесту

Через результати виборів президента Еквадору в країні почалися акції протесту Фото: протести в Еквадорі

Виборча рада Еквадору поки не оголошувала переможця

В Еквадорі почалися протести після перемоги на виборах президента кандидата від чинної влади екс-віце-президента країни Леніна Морено. Про це повідомляє ВВС.

Як повідомляється, на даний момент підраховано 96% голосів виборців, згідно з яким колишній віце-президент Ленін Морено випередив консерватора Гільєрмо Ласо на кілька відсотків, після чого програвший закликав людей вийти на вулиці.

Згідно з інформацією видання, Виборча рада Еквадору поки не оголошувала переможця. Разом з тим, чинний президент країни Рафаель Корреа зазначив, що тенденція до перемоги Морено незворотна, оскільки різниця в кількості поданих голосів перевищує 200 тисяч.

"Велика новина для великої батьківщини: революція повернула собі перемогу в Еквадорі, праві сили переможені, незважаючи на їх мільйони і ЗМІ, більше ніж два відсотки різниці, Ленін - президент", - написав Корреа в своєму Twitter.

Разом з тим, на думку Ласо, Морено скористався адміністративним ресурсом і фальсифікував частину бюлетенів.

"Давайте діяти мирно, але твердо. Ви повинні вийти на вулицю і сказати: неможна красти мій голос, тому що Еквадору потрібні зміни", - заявив Ласо.

altaltaltalt

Фото: протести в Еквадорі

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на виборах президента Еквадору перемагає кандидат від чинної влади.