ua en ru

На виборах президента Еквадору перемагає кандидат від чинної влади

На виборах президента Еквадору перемагає кандидат від чинної влади Фото: більшість виборців в Еквадорі проголосували за Леніна Морено

Ленін Морено лідирує в президентській гонці в Еквадорі

За результатами підрахунку 95% голосів на виборах президента Еквадору перемагає кандидат від чинної влади, соціаліст Ленін Морено, передає Deutcshe Welle.

Повідомляється, що колишній віце-президент Еквадору Морено набирає 51,11% голосів, а його опонент, кандидат від консерваторів Гільєрмо Ласо, станом на ранок понеділка набирає 48,89%.

Повідомляється, що Морено вже оголосив себе переможцем виборів президента Еквадору, проте Ласо заявив про фальсифікацію та намір оскаржити підсумки виборів у суді. Зазначимо, згідно опитуванням, саме Ласо повинен був стати наступним президентом Еквадору. Одною з його обіцянок було позбавлення засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа політичного притулку в посольстві Еквадору в Лондоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Еквадорі проходить другий тур президентських виборів. У першому турі Ласо і Морено отримали 28,09% і 39,36% голосів виборців відповідно.