ua en ru

В наслідок вибуху на стадіоні в Іраку загинули щонайменше 4 людей

В наслідок вибуху на стадіоні в Іраку загинули щонайменше 4 людей Фото: Ірак

В провінції де стався вибух введено комендантську годину

В Іраку в результаті вибуху під час футбольного матчу загинули щонайменше четверо людей, близько десятка отримали поранення. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Сили безпеки Іраку.

"Сили безпеки Іраку повідомляють, що в результаті вибуху 27 липня під час футбольного матчу в провінції Діяла, що на північний схід від Багдада, загинули щонайменше четверо людей, близько десятка отримали поранення", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, повідомляється, що дані агенції DPA щодо кількості постраждалих відрізняються від офіційних. Агентство повідомляє, що загиблих щонайменше 16, а поранених не менше 35 осіб.

Як зазначається, причиною вибуху стали саморобні вибухові пристрої.

"Три саморобних вибухових пристрої спрацювали під час фіналу кубка аматорів в Абу-Саїді, що за приблизно 75 кілометрів на північний схід від іракської столиці", - йдеться в повідомленні.

За словами очевидців, це виглядало так, ніби вибухівки були підірвані дистанційно з території, прилеглої до стадіону.

"Вибухи викликали хаос, введено комендантську годину", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що територія провінції Діяла нині фактично перебуває під контролем бойовиків-шиїтів. Відповідальності за атаку ніхто на себе не взяв, але відомо, що останнім часом бойовики ІДІЛ здійснили в цьому районі ряд нападів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Туреччині на кордоні з Іраном підірвали газопровід.