ua en ru

В результаті приватизації держмайна держбюджет отримав всього 100 млн гривень за I півріччя

В результаті приватизації держмайна держбюджет отримав всього 100 млн гривень за I півріччя Фото: приватизація принесла бюджету лише 100 млн гривень (УНІАН)

На фондових біржах виставлені на торги акції загальною вартістю 121,64 млн гривень

За підсумками приватизації у I півріччі 2017 року Фонд держмайна перерахував до державного бюджету 110,8 млн гривень (оперативні дані), що становить всього 0,65% від планового річного завдання (17,1 млрд гривень). Про це свідчать дані звіту ФДМ за червень.

Згідно з ним, протягом червня 2017 фондом оголошено 2 повторних конкурсу з продажу пакетів акцій загальною початковою вартістю 15,61 млн гривень. Протягом звітного періоду договору купівлі-продажу пакетів акцій не укладалися. На фондових біржах у червні на торги виставлено 20 пакетів акцій загальною номінальною вартістю 121,64 млн гривень.

За підсумками торгів на фондових біржах протягом червня був проданий один пакет акцій. При цьому у зв'язку з порушенням покупцем строків сплати біржового контракту на купівлю-продаж акцій результати аукціону були скасовані і стягнуто на користь держави неустойку внесеного гарантійного внеску в розмірі 760 тис. гривень.

У цілому в червні органами приватизації змінено форму власності 18 об'єктів державної власності, з яких 11 об'єктів групи А, 5 об'єктів груп В, Г, по одному об'єкту груп Д та Е, та за угодами з органами місцевого самоврядування - 30 об'єктів комунальної власності групи А.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив і направив на розгляд Національної ради реформ при президенті новий законопроект про приватизацію.