ua en ru

Кабмін направив на розгляд Нацради реформ новий законопроект про приватизацію

Кабмін направив на розгляд Нацради реформ новий законопроект про приватизацію Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Кабмін планує тісно співпрацювати з цього проекту з профільним комітетом ВР

Кабінет міністрів України схвалив і направив на розгляд Національної ради реформ при президенті новий законопроект про приватизацію. Відповідне рішення було прийнято сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перед внесенням до парламенту ми розглянемо законопроект на Нацраді реформ. Потрібно також щільно співпрацювати з профільним комітетом парламенту", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

При цьому виконуючий обов'язки голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко, представляючи законопроект, зазначив, що документ передбачає регулювання приватизації одним законом (зараз - 7 законів), згідно з яким буде лише два типи об'єктів приватизації (замість 5) - великі і малі. Великі об'єкти приватизації будуть продаватися виключно за участю авторитетних радників, а малі - через електронну площадку Prozorro.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України сьогодні, 4 липня 2017 року, схвалить і направить на розгляд Національної ради реформ при президенті законопроект про приватизацію.

За словами Гройсмана, законопроект дозволить прозоро і конкурентно продати нестратегічні державні активи.