ua en ru

В результаті обстрілу в Афганістані загинули 13 людей

В результаті обстрілу в Афганістані загинули 13 людей Фото: армія Афганістану (flickr.com/Defence Images)

Правоохоронці поки не встановили винних конфлікту

Щонайменше 13 людей, включаючи жінок і дітей, були вбиті в результаті обстрілу з мінометів в північній провінції Афганістану Фарьяб. Про це повідомляє "Аль Джазіра".

Повідомляється, що серед жертв обстрілу, який стався у провінції Фарьяб, - десять дітей, дві жінки і чоловік. У той же час залишається нез'ясованим, чий снаряд влучив у житловий будинок - урядових військ або радикального угрупування ісламізму "Талібан".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Афганістані в результаті авіаудару іноземних сил у східній провінції Нангархар на кордоні з Пакистаном загинули 16 мирних жителів. Інформацію про жертви підтвердив представник губернатора провінції Аттаулла Ходжани, однак він не зміг підтвердити, що загинули саме мирні жителі.

Повідомляється, що США розробляють нову стратегію дій в Афганістані. Згідно цієї ініціативи, афганських військових будуть консультувати 5,5 тис. приватних підрядників - насамперед це колишні співробітники підрозділів спецназу. Крім того, за даними засновника приватної військової компанії Blackwater Еріка Прінса, план також передбачає приватний повітряний флот.