ua en ru

У результаті катастрофи вертольота Мі-8 в Росії загинули 6 осіб

У результаті катастрофи вертольота Мі-8 в Росії загинули 6 осіб Фото: Мі-8

Вертоліт зазнав аварії в трьох кілометрах від пункту призначення і затонув

В результаті катастрофи вертольота Мі-8 в Хабаровському краї (Росія) загинули 6 осіб. Про це передає ТАСС з посиланням на Росавіації.

Аварії зазнав вертоліт, що належить авіакомпанії "Схід", який прямував з посадкового майданчика в селищі імені Поліни Осипенко на Шантарские острова в район бухти Онгачан. На борту знаходилися три члени екіпажу і 13 пасажирів.

В бухту Онгачан повітряне судно повинно було прибути у 10:20, проте в призначений час екіпаж на зв'язок не вийшов. Після цього на пошук були підняті два вертольоти Мі-8 і літак Ан-26.

"Потім на зв'язок вийшов командир екіпажу і повідомив, що вертоліт зазнав аварії в трьох кілометрах від пункту призначення і затонув", - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що, за попередніми даними, в живих залишилися три члени екіпажу і сім пасажирів. Шість пасажирів, за попередніми даними, загинули.

У Росавіації відзначили, що пошуково-рятувальні служби поки не можуть прибути до місця катастрофи з-за сильного туману.

У свою чергу, начальник прес-служби ДВРЦ МНС Сергій Вікторов повідомив, що вертоліт Мі-8 впав у Охотське море в бухті Онгочан. 10 осіб врятувалися, шестеро пропали безвісти.

"На зв'язок вийшов командир повітряного судна, він повідомив, що вертоліт зазнав аварії в районі Тугурского півострова і Шантарських островів. Мі-8 впав у море. Врятувалися 10 осіб, ще 6 числяться зниклими без вісті", - сказав Вікторів.

Нагадаємо, 2 серпня в Росії під час авіашоу розбився військовий вертоліт.